Tijdens uw dialysebehandeling ontmoet u veel verschillende mensen, vanuit verschillende disciplines. Hieronder vindt u de ‘belangrijkste’ personen.

Omdat het dialysecentrum aan het ziekenhuis is verbonden, kunt u uiteraard ook in contact komen met andere specialisten of medewerkers van dit ziekenhuis.

Bekijk ook de foto’s van onze medewerkers

Nefroloog

Iedere week loopt de nefroloog of verpleegkundig specialist (zie hieronder) visite. U bespreekt samen met hem of haar uw behandelingen en u kunt dan uw vragen stellen. Het is handig om tijdens dit gesprek door te geven welke medicijnen u nodig heeft. De nefroloog of verpleegkundig specialist schrijft dan direct een recept uit.

Verpleegkundig Specialist Dialyse

Een Verpleegkundig Specialist (ookwel Nurse Practitioner genaamd) is van oorsprong een verpleegkundige, die een vervolgopleiding heeft gedaan en daardoor bepaalde 'artsen-taken' kan en mag vervullen. De Verpleegkundig Specialist Dialyse werkt samen met de nefrologen. Een van haar taken is het doen van visites.

Eerst Verantwoordelijke Verpleegkundige

Tijdens de dialyse kunt u met uw vragen altijd terecht bij de u toegewezen dialyseverpleegkundige. Deze dialyseverpleegkundigen is de Eerst Verantwoordelijke Verpleegkundige (EVV-er) en coördineert uw zorg. Deze persoon is niet iedere dialyse aanwezig, u komt dus met verschillende EVV-ers in contact. U heeft regelmatig een gesprek met de EVV-er over het verloop van de behandeling en uw wensen.

Medisch Maatschappelijk Werker

Een chronische nierziekte kan een extra belasting betekenen voor de patiënt en zijn omgeving, vanwege problemen met de acceptatie en verwerking van de ziekte, problemen in het gezin of op het werk, maar het kan ook om praktische problemen gaan. De medisch maatschappelijk werker biedt psychosociale begeleiding, poliklinisch, bij hemodialyse, peritoneaal dialyse en ter voorbereiding op een eventuele transplantatie. De medisch maatschappelijk werker gaat met u na welke vragen, zorgen of problemen u heeft (vertrouwelijk) en wat de mogelijkheden zijn u hierbij behulpzaam te zijn. Niet alleen patiënten, maar ook partners of gezinsleden kunnen gebruik maken van de hulp van de maatschappelijk werker.
De maatschappelijk werker maakt een afspraak voor een kennismaking. Wilt u zelf contact opnemen? Anke Verschuren 036 - 868 96 36 (maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 16.00 uur).

Diëtist

Regelmatig zal een van onze diëtisten u bezoeken. Bij hen kunt u terecht met vragen over het te volgen dieet. Samen met u bespreken zij de labuitslagen en adviseren zij u over uw voeding en vocht inname.

Secretariaat

De medisch secretaresses verzorgen onder ander de administratie van de dialyse en de medisch dossiers. Ook kunt u bij hen terecht voor taxiregelingen en polikliniekafspraken.

Cateringverzorgende

De cateringverzorgende verzorgt uw eten en drinken.

Dialysetechnicus

In het dialysecentrum werken dialysetechnici die zorgen voor het goed functioneren van de dialyseapparatuur. Tijdens de dialyse zijn zij meteen bereikbaar voor advies en reparaties als een machine niet goed functioneert.

Ook werken bij het Dialysecentrum?

Vanwege de groei van ons Dialysecentrum zijn wij regelmatig opzoek naar enthousiaste, kundige collega’s. Actuele vacatures staan op de website van het Flevoziekenhuis.