Leesvoor

Voor aangeboren of erfelijke nierziekten (bijvoorbeeld erfelijke cystenieren) is verwijzing naar en analyse door de nefroloog verstandig. Er wordt gekeken hoe de nierfunctie is en met welke maatregelen de nierfunctie in de toekomst zoveel mogelijk gespaard kan blijven.

Indien het verantwoord is wordt u na de analyse met instructies en afspraken terug verwezen naar de huisarts. Mocht er verder iets gebeuren op nier gebied, dan zijn wij al volledig op de hoogte van uw situatie.

Verwijzing via de huisarts of specialist

Via beide wegen kunt u bij ons op de polikliniek terecht komen. Essentieel is dat wij eventueel beschikbare oude informatie uit andere ziekenhuizen in ons bezit krijgen. Dat verbetert ons inzicht in wat er precies aan de hand is.

Voorbereidend onderzoek door ons vóór het eerste bezoek garandeert snelle evaluatie en in principe terug verwijzing naar uw huisarts, tenzij verder behandeling noodzakelijk is.

U belt met de polikliniek Nefrologie (Almere: 036-8689230; Lelystad en omstreken 036-8687777). U krijgt dan een afspraak en uitleg over de voorbereidende urine en bloedonderzoek, en soms een echo van de nieren.

Korte wachttijd is onafhankelijk van de ernst van de aandoening.

U wordt gezien in het Dialysecentrum, omdat daar de polikliniek Nefrologie gevestigd is.