Een patiënte over het Dialysecentrum Flevoziekenhuis:

"De opvang door verpleegkundigen is prima. Als patiënt krijg je niet het gevoel dat je een nummer bent. Een persoonlijke benadering. Altijd de vraag hoe je je voelt, hoe je weekend was, of er bijzonderheden zijn, etc. Er wordt van alles aan gedaan om aan de wensen van de patiënten te voldoen. Ik hoop dat met de uitbreiding de zorg even goed of nog beter wordt. Ik zeg altijd: als verpleegkundigen voor ogen houden hoe het zou zijn als zij in een stoel zouden zitten, zijn we op de goede weg. Voel zelf het prikken, probeer zelf een keer zoveel uur in een stoel te zitten, dan kun je pas begrijpen wat een patiënt meemaakt."

Patiënt centraal

Het Flevoziekenhuis wil mensgerichte zorg leveren. Dit houdt in dat de patiënt centraal staat en zoveel mogelijk de regie in eigen handen heeft. Voor ons als dialysecentrum betekent dit:

  • De patiënt beslist mee in zijn/haar behandeling. Met de planning wordt rekening gehouden met uw privé en werk situatie.
  • Tijdens de behandeling kun u gebruik maken van de TV en dagelijks is er een krant beschikbaar. Het dialysecentrum heeft een boekenkast waar u (luister)boeken kunt uitzoeken en lezen of beluisteren tijdens de dialyse.
  • Het dialysecentrum beschikt over WiFi.
  • Bezoek is altijd welkom en niet gebonden aan bepaalde tijden.
  • De afdeling denkt ook aan de inwendige mens. De medewerkers van de foodservice komen overdag met de broodwagen bij u langs. Heeft u zin in een boterham of een vers fruit? Geen probleem, met veel enthousiasme maken zij dit voor u klaar.
  • Om de huiselijke sfeer nog aangenamer te maken, draagt het personeel kleurrijke uniformen.
  • Dialyseert u in de avond dan kunt u gebruik maken van de warme maaltijdvoorziening.
  • Werken aan u conditie:                                                                                                              : Dialysefietsen heeft voor dialysepatiënten duidelijke voordelen. Zo gaat de dialysetijd sneller om en kan de beweging helpen bij het tegengaan van krampen. Daarnaast helpt het tegen het verschijnsel dat dialysepatiënten kennen als 'rusteloze benen'.

    Fitness: Iedere woensdag van 09:00 - 10:00 uur onder begeleiding van een stagiaire fysiotherapie. In de schoolvakantie is er geen fitness.

Vakantiedialyse

Gaat u met vakantie in Flevoland, en bent u afhankelijk van hemodialyse?
Dan biedt dialysecentrum Flevoziekenhuis u professionele zorg en behandeling in een sfeervolle, vriendelijke omgeving waarin u als gast welkom bent. Wij informeren u graag over onze mogelijkheden voor vakantiedialyse.