Flevoziekenhuis lokatie Lelystad: "uw centrum voor nierziekten en dialyse"

De vakgroep Nefrologie van het Flevoziekenhuis heeft in 2011 de deuren heeft geopend als zelfstandige unit binnen het ziekenhuis van MC|Lelystad. We zijn gevestigd in de vleugel aan de achterkant van het ziekenhuis. Wij werken dan ook intensief samen met de specialisten van het ziekenhuis.
Behalve het openen van de deuren voor alle poliklinische zorg op gebied van nierziekten, is daar ook een volwaardig dialysecentrum geopend.

Polikliniek nefrologie / predialysepoli:

U wilt als nieuwe patient voor de Polikliniek Nefrologie snel terecht kunnen. Daarnaast is het prettig dat de onderzoeken ook snel plaats vinden, waarna de uitslagen en het beleid snel bij u bekend zijn. Daarom hebben wij twee zaken voor u geregeld: er is, indien nodig, altijd binnen 3 dagen plek op onze poli. Maar om het nut van uw eerste polibezoek zo groot mogelijk te laten zijn, willen wij graag eerst dat u voorafgaande aan het bezoek urine- en bloedonderzoek en ook een echografie van de nieren laat doen. Gezien de aard van deze onderzoeken zijn de uitslagen dan ook altijd bekend als u voor het eerst op het spreekuur komt. De secretaresse zal dit goed en snel met u plannen.

Binnen het dialysecentrum verzorgen wij alle vormen van nierfunctie vervangende behandelingen, wordt de aankomend dialysepatiënt in alle rust voorgelicht over de toekomst als dialysepatiënt en doen wij alle aan voorbereiding en nazorg voor niertransplantaties.

Kortom, het totale pakket aan zorg voor alle mogelijke nierproblemen dicht bij huis. Op elk uur van de dag zijn wij als nefrologen en verpleegkundigen in staat de noodzakelijke zorg te verlenen, en dat houdt in dat ook de bereikbaarheid optimaal geregeld is.
Wij hopen u in ons centrum te mogen ontvangen en staan altijd open voor vragen, suggesties en opmerkingen.

Dr. Boonstra
ma ochtend (Lelystad)
do ochtend alternerend predialysepoli 
 
Dr. Sekkat
di ochtend (Lelystad)
do ochtend alternerend predialysepoli

Afspraak maken:
Tel: 036-8687777

MC|Zuiderzee
Ziekenhuisweg 100
8233 AA Lelystad

Telefoonnummer: (036) 868 77 77
Buiten openingstijden: (036) 868 92 37

Het dialysecentrum in Lelystad is 6 dagen in de week open:

Maandag - woensdag en vrijdag van   7:00 u tot 16.00 uur

Dinsdag - donderdag en zaterdag van 7:00 u tot 16.00 uur

Routebeschrijving

Voor het ziekenhuis:
Wanneer u de parkeerplaats links van de hoofdingang van het ziekenhuis oprijdt, blijft u de weg volgen. U rijdt dan ook langs openstaande slagbomen van een tweede parkeerplaats. Aan het einde van deze parkeerplaats ziet u aan uw rechterhand de ingang van het dialysecentrum.